Välkommen ArkitektBurkina FasoJag målar iblandKontakt
Bygga nytt 1
Bygga nytt 2
Bygga nytt 3
Bygga nytt 4
Bygga till 1
Bygga till 2
Bygga till 3
Bygga till 4
Bygga till 5
Bygga till 6
Bygga till 7

Exempel på länkad tillbyggnad

Jag har i flera projekt tillämpat idén att koppla en tillbyggnad till ett litet befintligt hus med en länkbyggnad som gör att man tydligt kan se vad som är nytt och vad som fanns från början.


Ett litet torp utan vatten och avlopp
Bild
Ett litet torp utan vatten och avlopp ska förses med dessa moderniteter. För att slippa dra in vatten i den befintliga byggnaden förläggs allt sådant i en separat del som länkas till det ursprungliga huset.Litet hus vill bli större 1
Ett ungt par med ett barn bor i ett litet torp med en underbar trädgård. Bostaden är för liten. Jag föreslår en tillbyggnad i ett plan med kök och vardagsrum som kopplas till det befintliga huset med en liten länkbyggnad för att det gamla husets karaktär får vara så orörd som möjligt. Länken glasas upp mot såväl fram- som baksidan av huset för att ge kontakt med den vackra trädgården. Själva tillbyggnaden ges stugkaraktär för att korrespondera med torpet.
Bild
Bild
Husets plan. Tillbyggnaden är i ett plan men är öppen till nock. I den ursprungliga bostaden är det mycket lågt i tak liksom i länken däremellan. Länken anpassas i höjd så att det befintliga fönstret i övervåningen inte behöver ändras.
Litet hus vill bli större 2
På en trolsk tomt ligger ett pyttelitet hus, ursprungligen sommarstuga i numera stadsnära läge. Det fungerar som permanent bostad men är för litet. Det ska få en tillbyggnad i modern standard, kopplat till det befintliga huset med en länk.
Tillbyggnaden är färglagd.Bild
Litet hus vill bli större 3

Huset byggdes till under 2011.

Bild
Tipsa en vän    Skriv ut Skriv Ut-ikon
Gösta Wahlströms väg 7 , 752 31 Uppsala
ingrid.seeger@comhem.se
Senast uppdaterad 2013-01-08